یکی از کابردهای مهم پد سلولزی استفاده از آن در کولرهای آبی بجای پوشال است. کولر آبی سلولزی در بســیاری از کشـــورهای پیشـــرفته دنیا سالهاست کاربرد دارد ، برای اولین بار در ایران این محصول در سال 1378 توسط شرکت انرژی تولید و معرفی شد. کولر سلولزی نسبت به کولرهای آبی پوشالی خنکای بیشتری ایجاد می کنند و عمر مفید پد در آنها بسیار بالاتر از پوشال است.
از ابتدای دهه 90 افزایش سطح آگاهی بازار نسبت به مزایای استفاده از پد سلولزی به جای پوشال باعث شد سایر تولیدکنندگان بزرگ و کوچک کولر آبی در ایران با استقبال مشتریان کولر سلولزی مواجه شده و با اختصاص بخشـی از تولیدات خود به این محصـول سعی در انطباق خود با تغییر الگوی مصـرف کولر آبی نمودند. این تغییر رویکرد تنها مختص بازار ایران نبوده بلکه کشـورهای همســایه مانند عراق و افغانســتان نیز متقاضی کولر آبی سلولزی شده اند و انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور بسیاری از کولرهای آبی در ایران با پد سلولزی روانه بازار شوند. پد سلولزی قابلیت استفاده در تمامی کولرهای آبی اعم از خانگی ، تجاری و صنعتی را داراست.

پد سلولزی

مزایا کولر سلولزی


تا 30 %خنک تر

دلایلی از جمله عدم افتادگی ناشی از ساختار ایستا و ضخامت یکنواخت ،سطح تماس بیشتر با هوا، خاصیت جذب آب بیشتر و همچنین توزیع مناسب آب در سرتاسر پد ، باعث شده است که راندمان خنکی خنکی پد سلولزی در طول فصل حدود 83 %باقی بماند درحالیکه راندمان پوشال به دلیل افتادگی و تراکم نامنظم پس از سه هفته به حدود 50 % کاهش می یابد.

کارایی در دماي بالاتر

امروزه با توجه به گرم شدن تدریجی کره زمین روزهای بیشتری از تابستان را در ایران با دمای بالای 37 درجه تجربه می کنیم.کولرهای آبی پوشالی به دلیل افت راندمان خنکی بالا جوابگوی این شرایط نیستند این در حالی است که کولرهای آبی سلولزی به دلیل حفظ راندمان خنکی خود قابلیت ایجاد شرایط آسایش حرارتی تا دمای 40 درجه را دارند.

عمرمفید بیش تر

حرکت مداوم آب بروی لایه های منظم پد سلولزی که به هم ارتباط دارند موجب خاصیت خودشویی در پد سلولزی شده و شوره های روی پد را شسته و کمتر اجازه گرفتگی به آن می دهد.این ویژگی بنا بر سختی آب، محل کار کرد کولر می تواند عمر مفید پد سلولزی را 3 تا 5 برابر پوسال افزایش دهد.بدین ترتیب پد سلولزی بطور متوسط با سختی آب معمول (مثلاً تهران) می بایست هر چهار سال یکبار تعویض گردد.

تنفس سالم تر

پد سلولزی به دلیل پوششهای رزینی استعداد کمتری برای رشد قارچ و آلودگی بر روی خود دارد. انتقال کمتر قطرات ریز آب تبخیر نشده که معمولا حاوی باکتری های مضر تنفسی هستند حالت نامطبوع شرجی را کاهش می دهد. همچنین سرعت بالای عبور هوا از لایه های متعدد و صلب پد ورود گرد و غبار به محیط داخلی را کمتر کرده و در نتیجه هوای سالم تری برای تنفس فراهم می آورد.

مزایای پد سلولزی نسبت به پوشال

ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی شرکت نیکاسان ﯾﮑﯽ از واﺳﻄﻪ ﻫﺎی ﺳﺮﻣﺎﯾﺶ ﺗﺒﺨﯿﺮی اﺳﺖ ﮐﻪ از ﻻﯾﻪ ﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪد ورﻗﻬﺎی ﻧﺎزك و ﻣﻮج دار ﮐﺎﻏﺬ ﮐﺮاﻓﺖ ﺑﺎ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺟﺬب آب ﺑﺎﻻ ﺗﺸــﮑﯿﻞ اﺷﺒﺎع و ﻣﻘﺎوم ﺳﺎزی ﺷﺪه اﺳﺖ. ، ﻣﯽ ﺷﻮد و به ﻮﺳﯿﻠﻪ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ رزﯾﻦ ﺟﻬﺖ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮی از ﻓﺎﺳﺪ ﺷﺪن و ﺗﺠﺰﯾﻪ ﺷﺪن در ﻣﻮاﺟﻬﻪ ﺑﺎ آب ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی ﺑﻮاﺳﻄﻪ ﺷﮑﻞ ﻫﻨﺪﺳﯽ و ﺑﺎﻓﺖ ﻣﻨﻈﻢ ﮐﻪ ﺣﺎﺻﻞ اﺳﺘﻘﺮار زواﯾﺎ و ﻃﻮل ﻣﻮج ﻫﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﻻﯾﻪ ﻫﺎی ﮐﺎﻏﺬ ﺑﺮ روی ﻫﻢ اﺳـﺖ، ﺑﺎﻋﺚ ﺷـﺪه آب در ﺳﺮﺗﺎﺳﺮ آن ﺑﻄﻮر ﯾﮑﻨﻮاﺧﺖ ﭘﺨﺶ ﺷﻮد و ﺳﻄﺢ ﺗﻤﺎس ﺑﺎﻻﯾﯽ را ﺑﺎ ﺟﺮﯾﺎن ﻋﺒﻮری ﻫﻮا اﯾﺠﺎد ﻧﻤﺎﯾﺪ .ﺣﺮﮐﺖ ﻫﻮا در ﻻﯾﻪ ﻫﺎی ﺻﻠﺐ و ﺧﯿﺲ ﭘﺪ و ﻋﺪم ﺣﻤﻞ ﻣﻮﺟﺐ ﺗﺒﺨﯿﺮ ﺣﺪاﮐﺜﺮی آب ﺷﺪه و ﺧﻨﮑﺎی ﺑﺎﻻﯾﯽ اﯾﺠﺎد ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ، ﻗﻄﺮات آب ﺑﻪ داﺧﻞ ﻓﻀﺎی ﺳﺮﻣﺎﯾﺶ ﺳـﺨﺘﯽ و دﻣﺎی آب، ﻣﺘﻔﺎوت و ﺑﺎﻻﺗﺮ از ﻧﻮع ﻗﺪﯾﻤﯽ واﺳـﻂ ، ﺿﺨﺎﻣﺖ ﭘﺪ ، ﺳﺮﻋﺖ ﻫﻮا ، راﻧﺪﻣﺎن ﺗﺒﺨﯿﺮ ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی ﺑﻨﺎﺑﺮ ﻣﺘﻐﯿﺮﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ : دﻣﺎی ﻫﻮا ﺗﺒﺨﯿﺮﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻄﻮر ﮐﻠﯽ ﭘﺪ ﺳﻠﻮﻟﺰی ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺑﺮای ﭘﻮﺷﺎل ﺑﻮده ﮐﻪ در اداﻣﻪ ﺑﻪ ﻣﺰﯾﺖ ﻫﺎی آن اﺷﺎره ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ:


 

  • اﯾﺴﺘـﺎﯾﯽ و ﻋـﺪم اﻓﺖ ارﺗﻔـﺎع ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺳﺎﺧﺘـﺎر ﻣﻨﻈـﻢ و ﻣﺤﮑـﻢ تر
  • ﻧﺼﺐ ، ﺷﺴﺘﺸﻮ و ﻧﮕﻬـﺪاري آﺳـﺎن ﺑﻪ دﻟﯿـﻞ ﺧﺎﺻﯿﺖ اﯾﺴﺘـﺎﯾﯽ ﺑﺎﻻ
  • ﻋﺪم اﻧﺘﻘﺎل ﺑﺎﮐﺘﺮي ﻫﺎي ﻣﻀﺮ ﺗﻨﻔﺴﯽ ﺑﻪ ﻓﻀﺎي سرمایش
  • ﻣﺼﺮف ﺑﺮق ﮐﻤﺘﺮ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ اﻓﺖ ﻓﺸﺎر ﭘﺎﯾﯿﻦ در ﺣﺎﻟﺖ ﻣﺮﻃﻮب
  • ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺗﺮﺷﻮﻧﺪﮔﯽ و ﺟﺬب آب ﺑﺎﻻﺗﺮ ﺑﻪ دﻟﯿـﻞ ﻣـﻮاد اوﻟﯿـﻪ ﺑﻬﺘر
  • ﺳﺮﻋﺖ رﺳﻮب ﮔﺬاري ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺗﺮ ﺑﺪﻟﯿﻞ ﺣﺮﮐﺖ داﺋﻤﯽ آب
  • اﺳﺘﻌﺪاد ﮐﻤﺘﺮ ﺑﺮاي رﺷﺪ ﻗﺎرچ و آﻟﻮدﮔﯽ ﻫﺎ ﺑﺮ روي پد
  • ﮐﺎﻫﺶ ورود ﮔﺮد و ﻏﺒﺎر ﺑﺪﻟﯿﻞ ﻻﯾﻪ ﻫﺎی ﻣﺘﻌﺪد
  • ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ اراﺋﻪ در اﺑﻌﺎد و ﺿﺨﺎﻣﺖ ﻫﺎي ﻣﺘﻔﺎوت
  • عمر مفید 3 تا 5 برابر بیشتر از پوشال
  • %03 ﺧﻨﮏ ﺗﺮ در ﻃـﻮل ﻓﺼﻞ